Ako často by som mal svojho psa kúpať?

Ako často by som mal svojho psa kúpať?

Nie tak často, ako si možno myslíte. Srsť a pokožka väčšiny zdravých psov by mala zostať mastná, pokožka by mala byť vláčna a voduodpudivá. Pod umývaním si samozrejme predstavujeme umývanie šampónom. Ak je reč len o opláchnutí vodou, môžete to robiť tak často, ako to váš velký/malý  štvornohý priateľ (alebo vy) chce.


Všeobecne doporučujeme šampónovať psa aspoň raz za dva mesiace. V prípade nepríjemného zápachu alebo stavu pokožky môžete psa kúpať každý týždeň, až tri týždne po sebe.

Ako mám vybrať ten správny šampón?

Kúpanie štvornohého miláčika šampónom určeným pre ľudí nie je dobrý nápad.

Jednou z najbežnejších zložiek ľudského šampónu je totiž "laurylsulfát sodný". Táto chemikália sa používa v šampónoch, pretože je veľmi lacná, vytvára príjemnú a hustú penu a tiež veľmi dobre odmasťuje vlasy, pokožku a odstraňuje nečistoty.

Problémom je, že ak zo srsti odstránite príliš veľa mastnej vrstvy, odstránite aj veľkú časť jej prirodzenej ochrannej funkcie.

Každý šampón potrebuje na odstránenie nečistôt nejakú formu "penivého prostriedku". V prípade šampónu TraumaPet ide o DLS (Disodium Laureth Sulfosuccinate) a SLSA (Sodium Laureth Sulfoacetate), čo je oveľa menej škodlivá receptúra na báze kokosového oleja.

Pre obnovenie tukovej, ochrannej vrstvy v srsti, obsahuje TraumaPet ® šampon sójový a slnečnicový olej spolu s olejom z tymiánu a divokej ruže pre príjemnú a prirodzenú vôňu.

TraumaPet® shampoo Ag  bol špeciálne vyvinutý na pravidelnú starostlivosť o kožu a srsť psov a mačiek. Šampón odstraňuje nečistoty, zmäkčuje a ošetruje pokožku a srsť, a je veľmi vhodný pre suchú a podráždenú pokožku. Jedinečná látka NanoComplex s koloidním striebrom pomáha liečiť rany a zápaly kože.

TraumaPet® shampoo Ag: s koloidným striebrom a éterickými olejmi

 

Aký je nejlepší spôsob, ako umyť svojho maznáčika?

Umiestnite svojho psa do vane pod sprchu alebo do umývadla. Samozrejme záleží na veľkosti zvieraťa. Pamätajte, že se váš pes po kúpaní poriadne otrasie, proto najprv odstráňte z okolia všetky voľné predmety. Druhým tipom je vziať si na seba staršie oblečenie, aby sa vaše pekné oblečenie nenamočilo alebo neznečistilo, keď se váš pes otrepe.

Neskôr dôkladne navlhčite srsť vášho psa vlažnou vodou a skúste odstrániť najhrubšie nečistoty a blato vodou. Následne postupne naneste šampón od krku smerom ku chvostu a prípadne trochu viac na brucho a labky. Vyvarujte sa oblasti okolo očí a uší. Šampón dobre vmasírujte a nechajte niekoľko minút pôsobiť. Je dôležité nechať ho pôsobiť aspoň 3 až 5 minut, pretože pracujeme s jemnými prísadami.

Potom šampón čo najstarostlivejšie opláchnite vlažnou vodou, nechajte svojho psa, nech sa dobre otrasie a potom ho osušte uterákom.